Менш ніж за добу вони б мали бути вдома…

15-01-2015 Переглядів: 100

20 листопада Чернігів простився з героями, які віддали своє життя за свободу української землі та її народу. Серед них – слухач Національної академії внутрішніх справ, рядовий міліції – 30-річний Олександр Найдьон. Його побратимами в останньому бою стали 35-річний старший сержант міліції Андрій Іщенко та 27-річний рядовий міліції Віктор Запека.

Олександр разом із товаришами по зброї 7 листопада відсвяткував свій День народження, а вже 16 числа цього ж місяця він загинув при виконані службових обов’язків під час проведення антитерористичної операції у смт. Станиця-Луганська.

У той жахливий день батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів» вже готувався до ротації. До зустрічі з домівкою, з рідними та друзями їм залишалось менше доби. Аж раптом надійшла інформація про напад терористів на сусідній блокпост Збройних сил та спробу прориву вглиб української території, потрібна була підмога. Охочих серед чернігівців виявилось аж восьмеро.

На превеликий жаль, на під’їзді до пропускного пункту їхній мікроавтобус «ГАЗель» потрапив у засідку бойовиків і був розстріляний з гранатомета. Внаслідок влучення кумулятивної гранати автомобіль спалахнув. Бійці, які сиділи попереду, одразу ж загинули, решта – отримали поранення, проте змогли втримати удар до прибуття підмоги.

Атаку вдалося відбити, а бойовиків відкинути, але заплатити за це довелося занадто високу ціну.

Менш ніж за добу вони б мали бути вдома…

26 грудня 2014 року працівники ННІЗН полковник міліції Микола Щербаков та підполковник міліції Сергій Федун, які також є учасниками АТО, відвідали родину загиблого Олександра Найдьона, який був слухачем 4 курсу інституту заочного навчання за спеціальністю «Правознавство». Вони передали батькам героя документи про попередню освіту та висловили свої співчуття з приводу тяжкої втрати, яка так раптово увірвалась в їхній дім.

Менш ніж за добу вони б мали бути вдома…

Найкращі сини нашої країни захищають її мир і спокій в такі важкі часи. Низький уклін вам. Вічна пам’ять тим, хто вже ніколи не повернеться до дому. Героям слава.

Ганна Вербило,
ВЗГ НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X